Er du på jagt efter en ny dyne, men i tvivl om, hvordan du træffer det helt rigtige valg? Så er du kommet til det rette sted. I denne her guide vil du blive klogere på, hvad du skal kigge efter, når du vælger din dyne. Vi vil blandt andet fortælle noget om, hvilke typer af dyner, der findes, og hvad de hvad især kan. Desuden kan du læse lidt om, hvordan du holder din dyne frisk og ren.
Følelsen af at lægge sig under dynen er god. Det må næsten være en naturlov. Der er bare noget over den der fornemmelse af den tunge, kølige dyne, der smyger sig om kroppen og fortæller hele systemet, at det er tid til søvn og afslapning. Er det ikke helt sådan, du har det med din dyne? Så er det godt, du læser med her. For så har du ikke den dyne, der passer bedst til dig.
Det skal du tænke over, når du vælger din dyne
Først og fremmest er det vigtigt, at du tænker over, hvad du godt kan lide ved den dyne, du allerede har. Passer den helt perfekt i længden? Holder den varm natten lang uden at få dig til at svede? Kan den bruges året rundt? Når du ved, hvad du allerbedst kan lide ved din dyne, er det nemt at gå på jagt efter de samme kvaliteter i en ny.
Omvendt kan det også være smart at tænke over, hvad du ikke er så vild med den dyne, du har nu. Er den for eksempel for kold om vinteren? Eller for varm om sommeren? Eller er det simpelthen bare tid til en udskiftning?
Når du vælger din nye dyne, er det vigtigt, at du er opmærksom på især to ting: din egen kropstemperatur og rumtemperaturen i dit soveværelse. Det kan du læse endnu mere om i Ringsted Duns guide til valg af dyne. I guiden får du blandt andet specifikke råd til, hvilke dyner du med fordel kan vælge. Her hos Delfinsengecenter kan du finde et stort udvalg af lækre dyner og puder fra Ringsted Dun, når du er blevet klogere på, hvilken dyne, der passer til dig.
Dyner i alle prisklasser
Vi forhandler en lang række dyner i forskellige prislejer, så alle kan være med. Måske er du på udkig efter en ekstra dyne til sommerhuset, en vinterdyne til gæsteværelset eller en ny luksusdyne til dobbeltsengen? Vi har det hele lige her.
Hvad enten du er på udkig efter en luksusdyne eller en mere prisvenlig dyne, er modellerne fra Ringsted Dun et rigtigt god bud til dig. Alle dynerne er produceret i Danmark og fri for skadelige kemikalier. I det midterste prisleje finder du vores luksuriøse og temperaturregulerende dyner fra Tempur og Temprakon.
Forskellige typer af dyner
En dyne er ikke bare en dyne. Dyner fås i mange forskellige afskygninger og med mange forskellige slags fyld. Langt de fleste dyner er fremstillet med en form for naturfyld i form af dun, mens nogle dyner har fiberfyld. Det gælder typisk for dynerne i den lave ende af prisskalaen, og det gælder også for de såkaldte tyngdedyner, som du kan læse mere om i guiden her.
Ande- og gåsedun
De fleste af vores dyner er fyldt med ande- eller gåsedun. Som du måske har bemærket, fås vores dyner også med edderdun og moskusdun. Edderdun er dun fra edderfuglen, som har en fantastisk isoleringsevne, fordi fuglen lever i kolde områder. Edderdunsdynen er blandt andet kendt fra eventyr som H.C. Andersens Prinsessen på Ærten, og det er også lidt af et royalt valg. Det er nemlig en af de fineste duntyper, der overhovedet findes på markedet.
Moskusdun kommer fra den store moskusand, og de svarer kvalitets- og prismæssigt fuldstændigt til gåsedun. Da gæs og moskusænder er større end almindelige ænder og typisk slagtes senere, er disse dun store. Det giver ofte dyner med lang levetid og god isoleringsevne. Dermed ikke sagt, at andedyner er af lavere kvalitet, for det er bestemt ikke tilfældet. Andedyner egner sig typisk godt som vinterdyner, og andedyner af høj kvalitet kan i mange tilfælde bruges året rundt.
Økologiske dun
Vi tilbyder naturligvis også dyner med fyld af økologiske dun. Dynerne med økologiske dun er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Vi har et lille udvalg af lækre, økologiske dyner fra Ringsted Dun, som alle er produceret i Danmark af dun fra danske, fritgående ænder. Dynens vår, som er det glatte betræk, der holder sammen på hele herligheden, er naturligvis også fremstillet af økologiske materialer.
Tyngdedyner
Hvorfor vælge en tyngdedyne?, tænker du måske. Tyngdedyner er designet til at tynge dig med cirka 7-12% af din kropsvægt og udløse søvnhormonet i din krop. Søvnhormonet kaldes også melatonin, og flere studier viser, at det kan udløses ved hjælp af en tyngdedyne. Når søvnhormonet frigives i kroppen, sænkes kroppens stressniveau, hvilket hjælper os med at falde til ro. Derfor kan en tyngdedyne være en rigtig god idé til dig, der har svært ved at finde ro, når du lægger dig i sengen.
Vores tyngdedyner er fra Arctic, og de er designet med et fyld af 95% glasperler og 5% polyesterfibre. Dynernes tunge fyld giver kroppen et sansestimulerende tryk, som giver dig en tryg og rolig fornemmelse.
Sådan holder du din dyne ren
Først og fremmest er det vigtigt, at du læser på din dynes vaskemærke. Det er nemlig forskelligt, hvor varmt din dyne må vaskes, og hvor meget den må centrifugeres. Når du har gjort det, kan du følge vores fire generelle anbefalinger til, hvordan du kan holde din dyne frisk og ren.
- Skift dit sengebetræk hver anden uge. Husstøvmider er en uundgåelig del af livet inden døre, og de trives især godt der, hvor der er varmt og fugtigt. Din dyne er altså det rene slaraffenland for de små huskryb. Heldigvis er der råd at hente og måder at komme dem til livs på. Det anbefales, at du vasker dit sengetøj cirka hver anden måned. Det gælder både dyne- og pudebetræk og dit lagen. Husstøvmider kan leve ved temperaturer på op til 55 grader, så sengetøjet skal vaskes ved minimum 60 grader. Læs eventuelt denne guide fra Jysk, hvis du vil vide mere, om hvordan du kan komme husstøvmiderne i dit hjem til livs.
- Vask din dyne mellem to til fire gange om året. Så holder du dunene friske og lette, og du slipper samtidig af med de husstøvmider, der måtte have fundet vej ind i dynen. Dynen skal tørres straks efter vask, og det skal foregå i en tørretumbler, så du er sikker på, at den bliver helt tør. For at sikre, at dunene ikke klumper sammen i våde knuder, kan du med fordel tørretumble dynen med nogle vaske- eller tennisbolde. Vask altid dyner med naturfyld med enzymfrit vaskemiddel.
- Sørg for at lade dynen få luft. Et godt råd til at holde dynen frisk er at vente med at redde sengen. Giv dynen minimum et kvarter til at dampe af, før du redder din seng om morgenen. Det samme tip gælder også både til din hovedpude og til topmadrassen på din seng. Vi sveder i gennemsnittet en halv liter hver nat, og alt det fugt skal allerhelst fordampe ud i rummet.
- Bank eller støvsug aldrig din dyne. Det ødelægger nemlig dunene. I stedet kan du lufte din dyne ud og ryste den godt. På den måde kan du nænsomt fordele dunene ligeligt i dynens lommer uden at beskadige dem.
Har du nogle spørgsmål?
Vi håber, at du føler dig mere klar til at vælge din nye dyne nu. Det, du skal være særligt opmærksom på, er, om dynen skal være varm eller kold, og om den skal kunne bruges til helårsbrug. Dernæst skal du vælge det materiale, du foretrækker for at kunne få den absolut bedste søvn. Vi ønsker dig held og lykke med din nye dyne. Og hvis du mangler en hovedpude eller betræk dertil, er vi sikre på, at du kan finde noget, der falder i din smag, i vores store sortiment.
Hos Delfin Sengecenter er vi her for at hjælpe dig. Vores eksperter sidder klar ved telefonen og på mail til at rådgive dig, hvis du har spørgsmål. Vi besvarer både spørgsmål om vores produkter, om vores brand og generelle spørgsmål om vores store ekspertiseområde: gode produkter til din søvn. Du kan enten ringe til os på +45 56 14 55 33 eller sende os en mail på [email protected]. Vi bestræber os på at besvare alle vores henvendelser inden for 2-4 hverdage.
Vidste du, at du får fri fragt til kantstenen, når du handler for mere end 600kr.? Du er også mere end velkommen til at afhente dine varer i en af vores fysiske butikker. Du finder os i Solrød centeret 42, på Østerbrogade 95 og på Holmbladsgade 52 på Amager.
Når du handler hos os, får du altid 100% prisgaranti. Det vil sige, at vi matcher prisen, hvis du har fundet et af vores produkter billigere hos en anden forhandler. Det gør vi for at sikre dig en god service og for altid at kunne garantere konkurrencedygtige priser.