Topmadras

Din nattesøvn er vigtig. Det ved du nok allerede godt. Men vidste du, at et menneske i gennemsnittet bruger i alt 26 år på at sove? Faktisk bruger vi hele 33 år i sengen sammenlagt, fordi vi ligger i omkring 7 år og forsøger at falde i søvn i løbet af vores liv. 

 

Hvis du synes, at alle de rundt regnet et par hundredetusinde timer skal bruges i en seng, der er rar at ligge i, så er du kommet til det rette sted. Ligesom en kæde ikke er stærkere end sit svageste led, er en seng ikke bedre end den topmadras, der ligger ovenpå. Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige topmadras til din seng. Og hvis du vil vide mere om, hvordan du vælger, skal du bare læse videre i denne guide. 

 

Det skal du tænke over, når du vælger din topmadras 

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge en topmadras til din seng. For det første skal du overveje det materiale, du foretrækker. Dernæst skal du tænke over fastheden af madrassen, og madrassens tykkelse er også noget, du skal tænke over. 

 

Først og fremmest er det vigtigt, at du overvejer, om det i hele taget er en ny topmadras, du har brug for. Hvis du er på udkig efter en ny topmadras, fordi din seng har mistet sin fjedrende, friske kvalitet, er du måske for sent ude. Topmadrasser forlænger sengens levetid betragteligt og forbedrer komforten meget, men den kan desværre ikke udrette mirkaler. Hvis din seng har udtjent sin værnepligt, er det i stedet for på tide med en udskiftning. Det er der heldigvis også råd for her hos Delfin Sengecenter, hvor vi har et stort udvalg af kontinental-, elevations-, plan- og endda vandsenge og senge til børn.      

 

Topmadrasser til dit budget 

Vi hos Delfin Sengecenter er stolte af at forhandle høj kvalitet uanset prisen. Vi tror nemlig på, at alle skal have mulighed for at få en god nattesøvn hver nat. Derfor har vi både topmadrasser i luksusklassen såsom Topper 7 Sensation-topmadrassen fra TEMPUR og madrasser til dig, der skal overholde et budget, såsom Denne topmadras fra Unique

 

Den førstnævnte er Oekotex 100-certificeret og designet med fyld af TEMPURs patenterede memoryskum. Den sidstnævnte er fremstillet med et støttende og behageligt fyld af latex og blødt bambusbetræk. Måske hjælper det dig ikke så meget endnu at få at vide, at den ene er fyld med skum og den anden med latex. Derfor vil vi nu fortælle lidt om, hvilke forskellige typer af topmadrasser, der findes på markedet.

 

Forskellige typer af topmadrasser 

Som sagt fås topmadrasser i flere forskellige materialer. Helt overordnet set er der tre kategorier af fyld, som hver kan noget forskelligt. De tre typer af topmadrasser er designet med fyld af henholdsvis latex, memoryskum og almindelig skum. Det er kun de to førstnævnte, der stadig er udbredte i dag på grund af deres høje kvalitet og komfort. Men hvad kan de hver især? 

 

Latex - et naturmateriale

Latex er et naturmateriale, som også kaldes naturgummi. Det findes i barken på de såkaldte gummitræer, som vokser i området med tropisk klima. Materialet bruges blandt andet til gummidragter, balloner og, ja - topmadrasser. Topmadrasser af latex har en fast struktur og giver masser af støtte til din krop. Derfor er latex er godt valg, hvis du er på udkig efter en lidt hårdere topmadras. 

 

Desuden er latex-topmadrasser designet med en masse små huller i overfladen. De transporterer sveden fra madrassens overflade, og de sørger også for god ventilation. Det vil sige, at en topmadras i latex også er et glimrende valg til dig, der har tendens til at få det varmt, når du sover.

 

Memoryskum - temperaturfølsomt skumt 

Egentlig er memoryskum et vidt begreb, og mærker som TEMPUR er kendt for at have sit eget patenterede skum. Overordnet set er memoryskum lige det, navnet antyder: skum, der husker. Skummet er nemlig temperaturfølsomt, hvilket gør det muligt for topmadrassen at forme sig efter din krop. Der, hvor du udleder allermest varme og trykker mest ned på madrassen, giver topmadrassen mest støtte.

 

Memoryskum er et mere luftigt materiale end latex, og det fås i hårdhederne medium og hårdt. På grund af materialets mere eftergivende struktur, anbefaler vi dig at vælge en topmadras af memoryskum, hvis du godt kan lide en lidt blødere topmadras. Hvis du gerne vil have en fast og mere hård topmadras, vil du formentlig foretrække en model med latexfyld. 

 

Tykkelsen på din topmadras 

Det næste, du skal overveje, er tykkelsen på din topmadras. Vores latexmadrasser måler 40-60mm i tykkelsen, hvilket er en rigtig fin tykkelse. Det er nemlig vigtigt, at der ikke er alt for langt mellem din krop og sengen. Det er nemlig i sidste ende sin seng, der skal støtte din krop der, hvor der er mest for det.

 

Når det kommer til topmadrasser med memoryskum er det ikke den samlede tykkelse, der er det vigtigste. Her skal du i stedet holde øje med tykkelsen på selve kernen af skummet. Topmadrasser med fyld af memoryskum er nemlig designet med en fast kerne. Det er netop kernen, der giver strukturen og komforten til topmadrassen, og det er den del, der giver sig mindst, når du ligger på den. 

 

Valget af tykkelsen på din topmadras med memoryskum kommer an på, om du foretrækker at ligge blødt eller mere hårdt. Hvis du er til fantastisk komfort og en madras, der former sig om din krop og giver fast støtte, er Cloud-topmadrassen fra TEMPUR er godt bud til dig. Madrassen føles blød samtidig med, at den støtter din krop der, hvor der er brug for det. Topmadrassen har en højde på 70mm, så hvis du foretrækker at have lidt kortere mellem topmadras og seng, er denne topmadras fra Nature Sleep måske et bedre valg for dig. Nature Sleep-modellen har en højde på 50mm og er designet med et betræk af økologisk bomuld. 

 

5 gode tips: Sådan gør du din topmadras ren 

Tommelfingerreglen siger, at man skal vaske sit sengetøj cirka hver anden uge og som minimum én gang om måneden. Men hvordan lyder det, når kommer til din topmadras?

 

Både topmadrasser med fyld af latex og memoryskum er altid designet med et aftageligt betræk, fordi materialet i sig selv ikke kan maskinvaskes. I stedet har vi fem gode tips til, hvordan du kan holde din topmadras og ren lækker.

 

  1. Læs på vaskeanvisningerne på din topmadras. De fleste betræk kan vaskes ved 60-90°C. Det er vigtigt, at du vasker dit sengetøj, dine puder og dyner samt topmadrassens betræk ved over 55°C. Det er nemlig først her, du kan slå husstøvmider ihjel. Betrækket bør vaskes cirka en gang hver tredje måned. Det passer med, at du kan vaske den, når årstiderne skifter!

 

  1. Støvsug din topmadras ofte. Når du vasker dit sengetøj og tager lagnet af, er det en god idé at give topmadrassen en tur med støvsugeren. Du mister nemlig døde hudceller hele tiden, og i løbet af de cirka 8 timer, du bruger i sengen i døgnet, kan det ikke undgås, at nogle af dem ender her. Topmadrassen kan med fordel vendes og støvsuges en gang hver anden uge for at holde den fri for både døde hudceller og snavs.

 

 

  • Vent med at redde din seng. Måske har du tillært dig en god vane med at redde din seng, så snart du står ud af den om morgenen. Det er nemlig fantastisk at komme ind til en redt seng, når det er sengetid. Men faktisk er det bedre for din topmadras, for din dyne og dine puder, hvis du venter lidt med at redde sengen. Ryst dine puder, vend din dyne om og lad varmen og fugten fordampe fra sengen i en halv times tid, før du redder den. 

 

 

 

  • Luft din topmadras ud. Det gør en stor forskel i sig selv at lade topmadrassen få luft i en halv times tid om morgenen, før du redder sengen igen. Men af og til har topmadrassen brug for at blive luftet godt igennem. Når du vasker betrækket hver tredje måned, kan du med fordel lufte din topmadras godt ud i et par timer. 

 

 

Hæng den op på en tørresnor udendørs eller læg den hen over et par stolerygge, hvis du ikke har adgang til et udeområde. Frisk luft er en af de bedste måder at slippe af med husstøvmider og fugt på, så vi anbefaler også, at du lufter ud i dit soveværelse hver morgen, eftermiddag og aften. 

 

 

  • Rengør topmadrassen med tæpperens eller rengøringsmidler med enzymer. Hvis der er kommet en plet på din topmadras, som er gået igennem betrækket, er der heldigvis hjælp at hente. Det kan for eksempel klares med et rengøringsmiddel med enzymer, som hurtigt kommer både pletter og lugt til livs. Hvis topmadrassen virkelig trænger til en overhaling, kan det også klares med tæpperens. 

 

 

Duo-, split- og almindelige topmadrasser 

Når du kigger vores store sortiment af topmadrasser igennem, vil du støde på både split- og duo-topmadrasser. Og så er der mange af topmadrasserne, der ikke er nogen af delene. Men hvad betyder det egentlig, og hvad skal de forskellige modeller bruges til?

 

Almindelige topmadrasser 

Det ligger lidt i navnet, at denne type af topmadrasser er den mest sete. De almindelige topmadrasser er designet som én stor madras, som dækker din seng fra kant til kant. Så langt, så godt. Denne type af topmadras er velegnet til boxmadrasser og vores andre sengetyper, som er designet som én stor seng. Mange af vores senge, såsom vores kontinentalsenge fra Jensen og   Dunlopillo, fås med to forskellige madrasser. Med en fælles topmadras ovenpå sengens overmadras, føles sengen som én i stedet for to madrasser. 

 

Duo- og split-topmadrasser 

Kært barn har mange navne. Det gælder også for kategorierne inden for topmadrasser til elevationssenge. For faktisk er ’duo’ og ’split’ to sider af samme sag. Vores duo- og split-topmadrasser er designet specifikt til elevationssenge, som er 160cm eller 180cm brede. Topmadrassen er designet med en udskæring i enten den ene eller begge ender. Denne slids sørger for, at elevationssengen føles som én seng af ligge i samtidig med, at du og din partner kan hæve og sænke jeres del af sengen individuelt. Når du køber en split- eller duo-topmadras, skal du huske at tilkøbe et speciallagen, som passer dertil. Det kunne for eksempel være denne model fra CPH Living

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål 

Efter denne guide håber vi, at du er blevet meget klogere på dit valg af topmadras. Det gælder både med hensyn til valg af materialer, tykkelse og type af topmadras. Hvis du har nogle spørgsmål, du gerne vil have svar på, er du mere end velkommen til at kontakte os. 

 

Du kan enten tale i telefon med en af vores kvalificerede medarbejdere på tlf. +45 56 14 55 33 eller sende os en e-mail på [email protected]. Vi besvarer skriftlige henvendelser så hurtigt, vi kan og altid inden for 2-4 dage. 

 

Vidste du, at vi hos Delfin Sengecenter tilbyder 100% prisgaranti? Det vil sige, at vi altid matcher priserne på de andre forhandlere på markedet. Hvis du finder et af vores produkter billigere hos anden forhandler, matcher vi prisen for dig. På den måde kan være sikker på både at få fantastisk service og markedets bedste pris hver gang.

 

Når du bestiller din nye topmadras hos os, får du desuden fri fragt ved køb for mere end 600kr. Husk, at vi foruden senge og topmadrasser også forhandler lækre dyner og puder, og at vi kan tilbyde et stort udvalg af sengelinned og betræk til puder og dyner

 

Del: