Seng

Går du og overvejer at skifte din gamle seng ud, og spørger du dig selv ”Hvilken seng skal jeg vælge?” og ”Hvilken seng passer til mig?”? Så er du havnet det helt rette sted. I denne komplette guide kan du lære mere om de forskellige sengetypers funktioner og egenskaber, så du kan vælge den helt rette seng. En god seng er nemlig ikke den samme for alle, og vi har alle forskellige sovestillinger og behov. Din seng er en altafgørende del af din hverdag. Det er her, du lukker øjnene efter en lang dag, og det er her, du slår øjnene op til hver nye dag. Vi bruger mange af døgnets timer i sengen, og faktisk bruger vi mennesker i gennemsnit 26 år af vores liv i vores seng. Derfor det er vigtigt, at du har lige præcis den seng, der passer til dine behov og ønsker. I denne guide får du hjælp til at finde din næste og bedste seng – hvad enten det er den bedste seng for ryggen, den bedste seng til prisen eller den bedste seng i test. Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, når du køber en nye seng, og denne senge-guide vil belyse lige netop, hvilke overvejelser du skal gøre dig.

 

Vandseng – god kvalitet og allergivenlig 


Delfin Sengecenter har solgt vandsenge i næsten 33 år. Vi er specialister på området, og vi kan derfor give dig en kompetent rådgivning i, hvilken seng der passer bedst til dig.

 

Med en vandseng er det muligt at regulere hårdhed og temperatur, så den passer til lige præcis dine behov. Hvis du leder efter en seng til dig og din partner, som kan opfylde jeres individuelle ønsker, er det muligt at købe en vandseng med to madrasser, som deler betræk. Denne type af vandseng anbefales, hvis der er over 20 kilos forskel på jeres vægt. Med hver sin individuelle madras, kan I selv bestemme temperatur og hårdhed på jeres egen halvdel. Når det kommer til at vælge seng, vil de færreste af os gå på kompromis - selv for vores partner. Derfor er ”dual”-løsningen ideel for parret, som begge ønsker en god nats søvn. I denne kategori anbefaler vi blandt andet vores Smart Split vandseng.

 

En vandseng er det optimale valg, hvis du har allergi. Vandsenge er tørre og dermed fri for husstøvmider, som kan være sværere at holde nede i senge af stof. Vores Smart Split vandseng leveres i et utal af materialer, som alle opfylder kravene for Øko-Tec 100 standarden. De forskellige materialer er alle testet for sundhedsskadelige stoffer. 

 

Vandsenge giver desuden den optimale komfort og støtte til ryggen. Hvis du overvejer en vandseng for støtten og komfortens skyld, anbefaler vi vores Senzano Split Boxseng med Comfortline vandmadras. Modellen består af 4 lag fiber og 1 lag lændehvirvel-støtte, som giver dig den bedste støtte til din ryg. 

 

Vores vandsenge fås i mange forskellige designs. Hvis du ønsker at berige dit soveværelse med et elegant og skandinavisk udtryk, er Leeds Comfortline vandmadras det rette bud for dig. Her kan du tilkøbe en gavl i en varm orange farve, som virke beroligende og hjælpe dig på vej til bedre søvn søvn. Er du mere på udkig efter en vandseng, som både bibeholder det flotte look, men som også er praktisk, er Kent Split Box et forslag til dig. Den er nemlig udstyret med en skuffesokkel, hvor du kan opbevare ekstra dyner, hovedpuder eller det, der lige mangler en plads i dit soveværelse.  

 

Vandsengene fås i forskellige størrelser og kvaliteter. Det er den bedste seng til dig, som prioriterer allergivenlighed, komfort og støtte. Hvis du ønsker en prisbillig seng, som ikke kræver vedligeholdelse, er vandsengen ikke det rette bud for dig. En vandseng skal nemlig fyldes med anti-algemiddel en gang årligt, og man skal desuden regne med, at den koster 400-500 kroner i strøm årligt. Et plus for vandsengens varmeforbrug er til gengæld, at varmen fra sengen også opvarmer soveværelset, så du kan lade radiatoren stå slukket. 

 

Kontinentalseng – ideel støtte og elegant design 


Ønsker du en seng, som har den ideelle støtte og komfort og samtidig har et flot design? Så er en kontinentalseng den bedste seng for dig.

 

En kontinentalseng består af 3 madraslag af kompromisløs kvalitet, som giver dig den støtte, din ryg har brug for. En almindelig kontinentalseng består af to boxmadrasser med pocket-fjedre og en topmadras, som sikrer dig en fantastisk komfort hele natten. Pocket-fjedre er fjedre, som hver især er indkapslet i en stofpose. Med dette design virker hver fjeder lokalt og giver en individuel trykaflastning for dig og din partner. Jensen Diplomat kontinentalseng er et godt bud til dig, hvis du ønsker en kontinentalseng i bedste funktion og støtte, som du kan dele med din partner.

 

Kontinentalsenge er, udover den førnævnte gode støtte, også kendt for sengens flotte design. Med f.eks. Flow Multipocket kontinentalsengen får du en eksklusiv seng betrukket med velour. Du kan selv vælge, om du ønsker blå, grå, grøn eller rosa velour. Velour er at finde i mange hjem verden over, og det luksuriøse stof giver dit soveværelse et elegant og klassisk udtryk.  



Elevationssenge – funktionalitet og god liggekomfort 

 

En elevationsseng fås i mange størrelser og kvaliteter – både hvis du ønsker en prisbillig seng eller en kvalitetsseng. 

 

Den er funktionel i sin hæve-sænke funktion både ved hovedenden og i fodenden. Denne sengetype giver en fantastisk liggekomfort, og så er den fleksibel, hvis du skal læse en bog, inden du går i seng eller måske se lidt TV. Du kan indstille sengen i lige netop den position, der passer til dig – og med en fjernstyret motor er det nemt at hæve og sænke sengen, som du ønsker. 

 

Elevationssengens praktiske mulighed for at indstille din ligge- og siddestilling bidrager naturligvis også til sengens komfort. Det er den bedste seng til dig, som ønsker en ideel liggekomfort. Med Jensen Diplomat Dream elevationsseng er der indstillet en lændestøtte og en integreret nakkestøtte-funktion, som kan justeres til den stilling, du finder mest behagelig. Vælg mellem medium, fast eller ekstra fast liggekomfort, alt efter hvor meget støtte, du ønsker i din madras. Sengen har et flot design med stålben, en tekstilpolstret underdel og en fin sengegavl i enten antracit, beige, grå eller mint-grøn. 

 

Flere og flere vælger at købe elevationssenge, og det er ikke uden grund. Komforten er i top, og funktionaliteten tilpasser sig efter dit behov. En elevationsseng er i den dyrere prisklasse, men investeringen er godt givet ud. Det er den bedste seng til dårlig ryg takket været sengens justerbare hoved- og fodende. 



Planseng – skandinavisk design og aflastning 

 

En planseng er en seng med lamelbund og madras. Ofte består plansenge også af en elegant gavl, som giver støtte og et flot udtryk. En planseng giver et flot udtryk til soveværelset, og denne model er at finde i mange skandinaviske hjem. En planseng er simpel, og du er altid garanteret en maksimal komfort. Modsat en kontinentalseng er en planseng er udstyret med sengestel, som gør det muligt for dig at vælge mellem flere forskellige designs på både sengestellet og madrassen. 

 

Med vores Tempur Stay planseng får du en alt-i-en seng med både sengestel og madras. Lamelbunden giver en regulerbar lændestøtte og en blød skulderzone, som sikrer dig en optimal komfort hele natten. Sengen er som altid af god kvalitet, og du kan vælge mellem otte forskellige farver til det fuldpolstrede sengestel. Det giver dig mulighed for at finde lige præcis den farve, der passer til dit soveværelse og din personlige indretningsstil. Du kan benytte alle Tempurs madrasser til Stay plansengen, så du har frit valg på alle hylder mellem størrelse, pris og kvalitet. 

 

Når du køber en planseng, køber du ikke kun en seng for dens gode liggekomfort og funktionalitet. Du køber også et designelement til dit soveværelse. Med et farvet sengestel og sengegavl giver plansengen et indbydende og personligt udtryk til dit hjem, som er unik for denne sengetype.

 

Sengeramme – opbevaring og personlighed 

 

En sengeramme er et tilkøb til en boxmadras. En boxmadras kan godt fungere for sig selv uden en sengeramme, men for at sætte et ekstra præg på indretningen i dit soveværelse, kan en sengeramme være en fantastisk løsning.

 

Hvis dit soveværelse er af mindre størrelse, og du er på udkig efter en seng med plads til opbevaring, er Easy Sleep skuffeseng løsningen på problemet. Her får du store skuffer under sengen, hvor du kan opbevare dyner, tøj, strømper – eller hvad der lige mangler en plads. Du kan selv vælge, hvor mange skuffemoduler du ønsker både i højre og venstre side. Det er den bedste seng for dig, som ønsker design og praktisk funktionalitet i form af opbevaring. Easy Sleep skuffeseng består af massivt egetræ og rustik eg, som giver en hyggelig og rå stemning til soveværelset. 

 

Sengerammerne skal tilkøbes med en boxmadras, som giver dig frihed til at vælge mellem design, kvalitet og størrelse. 

 

Hvilken størrelse skal jeg vælge? 

 

Nu hvor du er blevet klogere på de forskellige sengemodellers egenskaber, har du sikkert gjort dig nogle tanker om, hvilken seng, du hælder mest til. Nu er den næste overvejelse, du skal gøre dig, hvilken størrelse seng, du skal vælge.  

 

Er det kun dig, der skal benytte sengen, vil 90 cm i bredden være fint. Når du er alene om at vælge og bruge sengen, kan du selv vurdere, hvilken madras du ønsker, hvis du for eksempel har udset dig en kontinentalseng. 

 

Hvis du derimod skal dele sengen med din partner, og I søger en dobbeltseng, ville det mest optimale være 180 cm i bredden. Dobbeltsenge går fra 160 cm til 200 cm i bredden. 

 

En halvanden-mands-seng er fra 120 cm til 140 cm, og denne størrelse anbefales, hvis sengen skal benyttes af et barn og en voksen. Denne størrelse er desuden perfekt til teenage-værelset eller studielejligheden, hvor pladsen i soveværelset kan være trang.

 

Hvilken madras skal jeg vælge?

 

Hvis du nu har bestemt dig for, hvor stor din kommende seng skal være, er næste overvejelse, hvilke type madras, du har brug for. 

 

Hvis du har udset dig en sengeramme og mangler en boxmadras dertil, skal du tage din vægt som udgangspunkt for at få den bedste liggekomfort. Vejer du under 75 kg, er det anbefalet at tage en madras med pocketfjedre af medium fasthed. Vejer du mellem 75 kg og 90 kg, er det anbefalet at tage en madras med pocketfjedre af en mere fast type. Vejer du mere end 95 kg, er det anbefalet at tage en madras med multipocketfjedre af høj fasthed. Valget her er essentielt for din liggekomfort, og det er vigtigt, at du vælger den bedste seng til lige netop din krop. 

 

Mange af vores senge fås i dual-modeller. Det vil sige, at du og din partner kan få jeres egne madrasser med individuel fasthed og komfortzoner, selvom I sover i samme seng. Med en dual-model behøver du og din partner ikke at gå på kompromis, når I skal træffe det vigtige og langvarige valg om jeres nye seng.

 

Når du skal vælge en topmadras, kan du vælge mellem flere typer. Celsius memory skum-topmadras former sig efter din krop, hvilket giver en god trykaflastning. Skum-topmadrassens navn ”memory” er ikke tilfældigt, for madrassen husker faktisk din form gennem den varme, du udgiver om natten. Det giver optimal komfort, god trykaflastning og en unik tilpasning til dine sovevaner.
Du kan også vælge en naturlatex topmadras, som er allergi- og miljøvenlig. Den har desuden en ventilerende funktion, som gør de varme sommernætter en smule køligere. Du skal være opmærksom på, at hvis du er på udkig efter en topmadras til elevationssenge, skal du købe en, der er særligt beregnet til denne sengetype.  

 

Et godt råd til den bedste seng

 

Sengetyper, sengestel, madrasser og størrelser. Efter denne guide håber vi, at du har fået en nogenlunde idé om, hvad du søger i en seng, og hvilken seng der lever op til dine behov. Det bedste råd af dem alle er at prøve dig frem. Det er individuelt, hvilken sengetype og madras, der er bedst, men prøv dig frem og vurdér, hvilken seng, du finder mest komfortabel. 

 

Har du nogen spørgsmål, er vi hos Delfin Sengecenter altid klar til at give dig en kompetent rådgivning. Ring til os på tlf. +45 56 14 55 33 eller send en mail til [email protected], hvis du har spørgsmål eller er nysgerrig på flere gode råd fra vores eksperter. Du er naturligvis også velkommen til at besøge os i en af vores butikker, hvor du kan se vores udvalg af senge og mærke, hvilken seng der passer lige præcis til dig.

 

Sådan får og tager du den perfekte powernap

”Du kan sove, når du bliver gammel.” er måske en sætning, du har hørt før. Sandheden er dog desværre en helt anden. Faktisk bliver hjernen dårligere til at sove med alderen, så det er om at få udnyttet sovetimerne i de unge år.

Og så behøver du ikke engang begrænse søvnen til nattetimerne. Det kan faktisk være utrolig gavnligt at tage en powernap, også kendt som en kort lur, midt på dagen.

En powernap kan ses som en slags opkvikker, hvor du gennem søvnen bliver mere frisk og får samlet energi til resten af dagen.

I dette blogindlæg kommer vi hele vejen rundt om powernaps. Hvad er det helt præcist, hvor lang tid er den perfekte powernap, er der forskellige fordele for børn og voksne, hvis de powernapper og til sidst får du opskriften på, hvordan du sørger for at få den mest optimale powernap.

Rigtig god læselyst!

Hvad er en powernap?

En powernap er en kort lur, som oftest tages midt på dagen. Tager du en powernap, falder du ikke i dyb søvn, men derimod får du lige præcis nok søvn til at samle energi, så du kan være frisk og oftest også mere effektiv til resten af dagens arbejde.

En powernap må absolut ikke forveksles med det danske ord ’middagslur’. En middagslur varer en del længere end en powernap, og derfor har de heller ikke samme virkning.

Det vigtige ved en powernap er nemlig at finde balancen mellem at sove lige præcis længe nok til, at man føler sig mere frisk og energisk, når man vågner.

Ved en powernap afbryder vi nemlig vores søvncyklus i det lette søvnstadie, inden at vi går ind i den dybe søvn. Og netop fordi den afbrydes i det lette søvnstadie, vil man føle sig mere frisk efter en powernap.

Hvor lang tid varer den perfekter powernap?

Eksperterne ikke altid helt enige om, hvor lang tid den perfekte powernap varer. Er 10 eller 15 minutter nok, eller skal den i stedet være 20 minutter? Alles søvnmønster og søvnrytmer er jo forskellige, så det kan også være vanskeligt at finde et universelt tidsrum, der fungerer for alle.

Til gengæld er der dog bred enighed om, den øvre grænse for længden af en powernap. En powernap må nemlig helst ikke vare mere end 20 minutter, da du efter de 20 minutter vil begynde at gå ind i den dybe søvn.

Vågner du fra den dybe søvn, frem for den lette søvn eller drømmesøvnen, vil du i stedet føle dig groggy og måske endda mere træt, end da du lagde dig til at sove.

Tommelfingerreglen er derfor maksimalt at tage en powernap på 20 minutter, hvis du har brug for at lade batterierne op og få en mere effektiv dag.

Kræver en powernap noget særligt udstyr?

Mange tager en powernap i sofaen, og det er der intet i vejen med. En powernap kræver derfor ikke noget særligt udstyr, men det kræver som sådan intet specielt udstyr.

Dog skal det nævnes at for at få den mest effektive powernap, kan det være en god idé at tage den i sengen i soveværelset, hvor du alligevel sover om natten. På den måde ved du med sikkerhed, at du ligger godt og får den rette støtte – også selvom det bare er for maksimalt 20 minutter.

Bruger du sengen i soveværelset, er det altså lige meget, om der er tale om en elevationsseng, kontinentalseng eller en simpel boxmadras. Det vigtigste er, at den passer til dig, din krop og dit behov, så du undgår dårlige liggestøtter og smerter.

Fordele ved en powernap

At blive træt om eftermiddagen er ikke et tegn på, at du er ved at blive gammel og derfor trænger til en lur. Det er helt naturligt at føle sig træt og lidt energiforladt efter frokosten og ud på eftermiddagen, da der kroppen nemlig tager et helt naturligt dyk i energien på dette tidspunkt.

Derfor forholder det sig også sådan, at vi mennesker kan blive trætte i løbet af dagen og have brug for en lur, uanset hvilken alder vi har.

Børn og ældre er vant til og særdeles godt til at tage powernaps og også lidt længere lure. Her kunne de voksne faktisk tage ved lære og lytte mere til kroppens signaler.

Fordelene ved regelmæssigt at tage en powernap eller en lur er mange. Faktisk er de så gode, at mange sværger til hver dag at tage en powernap, hvis det er muligt.

Nedenfor vil vi komme ind på nogle af de fordele voksne og børn kan drage nytte af, hvis de begynder at tage eller allerede tager en powernap eller lur midt på dagen.

Fordele ved powernaps for voksne

Der findes mange fordele ved powernaps og lure, så egentlig er det bare om at komme i gang, hvis du gerne vil tage del i goderne.

For voksne kan en af de bedste fordele være, at powernaps er med til at nedsætte risikoen for sygdomme, heriblandt også stress. Når vi powernapper, giver vi samtidigt hjernen ro fra de mange indtryk, den får på daglig basis, og det er med til at styrke immunforsvaret.

At powernappe kan også give forbedret humør og hukommelse samt styrke andre af hjernes kognitive evner. Derudover hjælper powernaps os med at præstere bedre og være langt mere effektiv i resten af dagens arbejdsopgaver. Netop fordi vi giver hjernen og kroppen ro, giver vi også os selv mere energi.

Så føler du dig lidt dvask midt på dagen, er det altså om at lytte til signalerne og tage en lille lur.

Fordele ved powernaps for babyer og børn

Der ligger som sådan ikke nogen reel forskel i fordelene ved powernaps for din baby eller dit barn i forhold til de fordele, som voksne får.

Forskellen ligger dog i, at babyer og børn i højere grad har et større behov for søvn end voksne har, da det er i søvnen, de udvikler sig.

Ligesom hos voksne bliver barnets batterier og energi ladet op under søvnen. Derudover udvikles hjernen også meget under søvn sammen med immunsystemet, som derfor nedsætter risikoen for infektioner. Dette er blot nogle af de fordele, børn oplever ved powernaps – og hvis du vil vide mere har vi skrevet et andet blogindlæg om børns søvnbehov.

Kan du derfor mærke på dit barn, at han eller hun bliver trætte hen på eftermiddagen, er der altså intet forkert i at opfordre til en kort lur, så de kan blive mere friske igen.

Vi anbefaler her en kort lur, da varigheden af luren er afgørende for, om den får betydning for nattesøvnen. En kort lur burde ikke påvirke barnets nattesøvn, hvorimod en længere lur kan få kroppens indre sove-ur til at forskyde sig og dermed bliver nattesøvnen også forskudt fra det normale tidspunkt.

Sådan får du den perfekte og mest optimale powernap

Er du en af dem, som har svært ved bare sådan lige at tage en powernap? Måske har du svært ved at falde i søvn?

Bare rolig, der er råd for dit problem med at falde i søvn. Nedenfor får du her 3 gode råd, der giver dig opskriften på, hvordan du skaber og får den mest perfekte og optimale powernap, der virkelig batter!

1. Sæt en alarm

Vi har været inde på det før. En powernap bør maksimalt være 20 minutter, så du ikke går ind i det dybe søvnstadie. Derfor er det en rigtig god idé at sætte en alarm på din telefon eller vækkeur, så du netop undgår at sove i længere tid.

På den måde kan du også slappe mere af i din søvn velvidende, at alarmen nok skal vække dig, når de 20 minutter er gået.

2. Fjern alle forstyrrende lyde

Selvom en powernap kun varer 20 minutter, er det stadig rigeligt med tid til at udefra kommende apparater kan komme med lyde.

Derfor er rådet: Sluk for al forstyrrende elektronik. TV’et og radioen må ikke køre i baggrunden, og skal slås på lydløs. Du kan evt. bruge ørepropper, hvis du bor et meget lydt sted.

3. Luk øjnene

Det lyder jo meget nemt, men for mange kan det godt være svært helt at slippe dagens tankemylder. Luk øjnene, og forsøg at undgå tanker om pligter eller problemer. Når øjnene er lukkede, og du slapper helt af, vil søvnen falde lettere.

Heldigvis skal du kun sove i 20 minutter, så der er rigeligt med tid til at nå dagens andre pligter og opgaver.

Vil du have flere tips til at falde i søvn, kan du finde dem i vores blogindlæg, hvor du får 7 gode søvntips til hurtigere at falde i søvn.

Hos Delfin Sengecenter kan du få hjælp til at finde den rette seng til din powernap

Står du og mangler en seng, så du kan få den mest optimale powernap, men er du i tvivl om, hvilken seng du bør vælge, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi har mange års erfaring inden for alle typer senge, madrasser og sengetilbehør, så vi helt sikkert hjælpe dig godt på vej med at finde den perfekte seng til dit søvnbehov. Vi kan træffes på tlf. +45 56 14 55 33, på mailadressen [email protected]. Du har også muligheden for at udfylde vores kontaktformular, hvis du har nogle former for spørgsmål til vores produkter. Vi bestræber os på altid at vende hurtigst muligt tilbage.

1 2 3 4 5 6 Næste