Sovesofa

Du kender det sikkert godt. Værelset er lille, pladsen er trang, og du vil gerne have en seng til overnattende gæster, men en almindelig seng fylder for meget i hverdagen. Løsningen er selvfølgelig en sovesofa. 

Med en sovesofa får du et multifunktionelt møbel, som er perfekt, hvis du gerne vil udnytte et rum med lidt plads optimalt eller har et ønske om at kunne forvandle TV-stuen til et gæsteværelse på ingen tid. 

Dog kan det være svært og en stor tidsrøver at finde den helt rigtige sovesofa, der opfylder alle ens behov. I dag findes der nemlig sovesofaer i alle ender af spektret for kvalitet, pris og design. 

I dette blogindlæg får du en guide, hvor vi går i dybden med, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en sovesofa, deres fordele og ulemper, gode sovesofaer til børn, samt hvilke sovesofaer vi hos Delfin Sengecenter anbefaler. 

God læselyst!

Hvad er en sovesofa? 

En sovesofa er en seng og sofa kombineret i et multifunktionelt møbel. Den adskiller sig fra en almindelig sofa ved at have et udtræk eller en anordning, der gør, at den kan transformeres til en seng. Sovesofaer kommer i mange afskygninger med forskellige udformninger og designs, og de har udviklet sig en hel del, siden den første sovesofa så dagens lys. 

I dag finder du ikke længere bolighuse og sengeforhandlere, der tilbyder dig 70’ernes bud på en sovesofa med mange finurlige mønstre i pangfarver. I dag er der i højere grad tænkt over sovesofaens design og overordnede udtryk, og den kan derfor både bruges i gæsteværelset og stuen. 

Hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en sovesofa 

Inden du går ud og vælger den første, som måske ikke er den bedste sovesofa, er der nogle ting, du bør overveje. Skal du bruge en sovesofa, som står i et rum, hvor den bliver brugt én eller måske to gange om året, er behovet for god kvalitet og komfort måske ikke så højt, og du kan derfor nøjes med en sovesofa til billigere penge. 

Er det derimod en sovesofa, som skal bruges af bedsteforældrene hver måned, eller som skal stå i stuen og bruges hver dag, kan det sagtens betale sig at spendere lidt ekstra mønter på møblet. 

Uanset hvad dit behov er, kan det være rart at have nogle overvejelser in mente, når du kigge på sovesofaer. Derfor har vi samlet en lille oversigt over elementer i sofaen, du skal være opmærksom på.

Madrassens fjedre for god komfort 

De fleste billige sovesofaer har madrasser, som er lavet af skum. Der er ingen støtte i skum, så det giver en ringe sidde- og sovekomfort. Hvis du er ude efter god komfort, skal du vælge en sofa i en lidt højere prisklasse, som har fjedre i madrassen. Fjedrene er nemlig afgørende for, hvor komfortabel sofaen er at sidde og sove i. 

I sovesofaer bruges der ofte disse 3 typer fjedre: pocketfjedre, bonell-fjedre og nozag-fjedre. Vi anbefaler at gå efter enten pocketfjedre eller bonell-fjedre, som er de bedste af de 3. 

Skal sovesofaen bruges som hverdagsseng, vil det bedste valg være en sofa med pocketfjedre. Pocketfjedre har længst holdbarhed og er bedst til at forme sig efter kroppen og tilpasse sig kropsvægten. Det er også de fjedre, der bruges i springmadrasser til elevationssenge og kontinentalsenge. Det giver en bedre søvnkvalitet og -komfort, så du vil føle dig langt mere udhvilet efter nattens søvn. 

Skal sovesofaen bruges få gange om året til gæsteseng eller som børneseng, kan bonell-fjedre godt gå an. De har ikke samme gode kvalitet og holdbarhed som pocketfjedre og er lavet på en anden måde. Fordi bonell-fjedre er en ældre og billigere type, vil sovesofaer med denne fjedretype også oftest være billigere. De kan sagtens være nok til at opfylde dine behov, men vi vil fraråde dem, hvis sovesofaen skal bruges ofte. 

Producenten bag de goder sovesofaer

Pris og kvalitet hænger går ofte hånd i hånd med, hvem producenten bag sovesofaen er. Mange sovesofaer i Danmark bliver produceret i Østeuropa eller Asien, og det kan man altså mærke i kvaliteten. Så hvis du gerne vil have en sovesofa i en bedre kvalitet, skal du gå efter sovesofaer, som er danskproducerede. 

Ved at vælge en danskproduceret sovesofa, som fx Innovation Living eller Hestbæk, får du en sofa og seng i én, som er rig på kvalitet, komfort og holdbarhed. Det koster selvfølgelig også mere, men det kan sagtens være alle pengene værd. 

Fordele og ulemper ved sovesofaer 

Vi kommer ikke udenom, at der er både fordele og ulemper ved at investere i en sovesofa. Vi giver dig vores bud på 3 fordele og én ulempe, så du kan beslutte dig for, hvad der vægter højest hos dig. 

3 fordele ved en sovesofa 

Vi kan nævne mange fordele ved at have en sovesofa stående, men i det her blogindlæg vil vi kun komme ind på de 3 største. Uanset om du skal bruge sofaen i et separat rum eller i stuen i den lille lejlighed, så vil du kunne se fordelene ved den.  

  • Seng og sofa i ét møbel
    Denne fordel giver næsten sig selv – det ligger i navnet. En sovesofa giver dig en seng og sofa i ét møbel, som kan være pladsbesparende, hvis rummet er lille eller skal huse flere funktioner på én gang. Vælger du en sovesofa af en ordentlig kvalitet med høj komfort, behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt den er ubehagelig at sidde og sove i. 

 

  • Ekstra gæsteseng
    En sovesofa er også en god mulighed for at få en ekstra gæsteseng ind i huset, hvis du ikke selv skal bruge den som hverdagsseng. At have en sovesofa giver dig mulighed for spontant at tilbyde venner og familie en soveplads hos dig, uden at det volder dig de store problemer. Sofaen er nem at folde ud og redde op samt at pakke sammen igen, når din overnattende gæst har forladt dit hjem.

  • Mere opbevaringsplads
    Vælger du en sovesofa, hvor der er et indbygget rum under madrassen eller i ryggen, får du mere opbevaringsplads. Det er en stor fordel at have den ekstra plads, hvor du fx kan gemme dyner, puder og lagner. På den måde bliver pladsen i møblet udnyttet bedst muligt, og du slipper for at skulle opbevare sengetøjet i skabet. 

Ulempen ved en sovesofa 

Det er klart, at når man prøver at forene to møbler i et, vil der opstå nogle ulemper ved det også. Den største ulempe ved en sovesofa er kvalitet og komfort sammenlignet med en almindelig seng. Selvom der i dag findes mange behagelige sovesofaer, hvor kvaliteten er i top, så kan du ikke opnå den samme gode komfort, som du kender fra en almindelig seng. 

Senge er ofte kun beregnet til at sove i, og derfor er det muligt at gå meget op i madrassens komfort. Sovesofaer derimod er tilpasset to funktioner og behov, og det gør, at der ikke kan fokuseres i lige så høj grad på komfort. 

Gode sovesofaer til børn 

Det findes som sådan ikke speciallavede sovesofaer til børn, men børn har ofte et større behov for en bedre nattesøvn end voksne, fordi det er under søvn, deres krop og hjerne udvikles mest. Derfor kan det være rart at vide, hvad der gør en sovesofa specielt god til børn. 

Hvis sovesofaen skal bruges som barnets hverdagsseng, må du ikke gå på kompromis med madrassens kvalitet. Vi anbefaler, at sofaen indeholder pocketfjedre, der er de bedste på markedet for sovesofaer. 

Derudover er det rigtig smart med ekstra opbevaringsplads. Børn har i forvejen mange andre møbler, legetøj, pyntegenstande eller tøj, der skal opbevares i værelset. Med opbevaring under sengen slipper du for, at sengetøjet også roder rundt på gulvet. 

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at barnet elsker sengen. Børn ser det oftest som sejt at have en sovesofa som seng, men det nytter ikke noget, hvis barnet synes, det er den grimmeste seng i verden. Så find den seng, der både opfylder dit behov for en ordentlig madras, der giver dem en god søvnkvalitet, og barnets behov for en smart sovesofa, der har den helt rigtige farve og udseende. 

Delfin Sengecenter anbefaler kvalitetssovesofaer fra Innovation Living og Hestbæk (H2-overskrift)

Hos Delfin Sengecenter har vi et stort udvalg af sovesofaer, som primært er fra Innovation Living og Hestbæk. Begge mærker, mener vi, leverer altid kvalitetsrige sovesofaer med høj komfort i mange designs og prisklasser, så alle kan finde den sovesofa, der passer bedst til deres behov.

Innovation Living Recast sovesofa 

*Billede af Innovation Living Recast sovesofaen*  

Vores Recast-sovesofa fra det danske mærke Innovation Living kan foldes ud til en lille dobbeltseng til 2 personer, som måler 140x200 cm. Det er en sovesofa, hvor du får en kombination af god kvalitet og stilrent design til en skarp pris. Af fordele ved Recast-sovesofaen kan vi nævne, at den:

er danskproduceret
er udstyret med pocketfjedre
er nem at folde ud
har et rum til opbevaring under madrassen
har et tidløst design.

Denne model er en af de bedste sovesofaer fra Innovation Living, du kan finde – og generelt klarer sovesofaer fra Innovation Living sig godt i tests. Den har en sublim komfort, der gør den både behagelig at sidde og sove i. Derudover har den et design, som gør, at den sagtens kan pryde din stues indretning og ikke behøver at blive forvist til gæsteværelset. 

Som nævnt tidligere er denne sovesofas madras udstyret med pocketfjedre. Denne type fjedre kan du også finde i elevations- og kontinentalsenge, og derfor vil du også opleve, at både din sidde- og sovekomfort er helt i top. Hver enkelt pocketfjeder indeholder individuelle fjedre, der er svejset ind i en nålefiltspose og fordelt ud på flere komfortzoner i madrassen. På den måde får du optimal støtte til kroppen, uanset hvilken sovestilling du ligger i om natten

Sovesofaen er nem at folde ud – en vigtig egenskab, som sikrer, at den oftere vil komme i brug. Den har derudover også et rum til opbevaring under madrassen, hvor du kan putte sengetøj, tæpper eller noget helt tredje i. Det gør denne sovesofa ekstra smart, fordi pladsen udnyttes så godt i møblet, og det gør den ideel til den lille studielejlighed for plads er en mangelvare. 

Hvis Recast-sovesofaen ikke lige var noget for dig, så forhandler vi mange sovesofaer fra Innovation Living. Vores Idun-sovesofa, Osvald-sovesofa eller Styletto-sovesofa har alle høj komfort og kvalitet, så her skal du bare koncentrere dig om, hvilket udtryk du ønsker. 

Hestbæk model 145 sovesofa - klassisk model

*Billede af Hestbæk model 145 sovesofaen*  

Hvis du leder efter en sovesofa, som i opslået tilstand ligner den klassiske samtalesofa, så er det sovesofaer fra Hestbæk, du skal gå efter. Deres model 145 er et godt bud på en sofa, der indbyder til samtaler og ikke til at slænge sig i. Nogle af fordelene ved Hestbæk sovesofa model 145 er, at den: 

har en komfortabel madras med springindlæg
er betrukket med slidstærkt New Zealandsk uld
er nem at folde ud til seng
fremstår som et elegant møbel. 

Sovesofaen i udslået form har en madras, der måler 140x200 cm, og den er derfor ideel til både én og to personer. Madrassen indeholder bonell-fjedre, som giver dine gæster en god og stabil komfort, hvis de bare skal overnatte et par dage. 

Sengen er desuden nem at slå ud. Den ekstra madras ligger gemt under sofaens siddehynde, som gør den nem at trække ud, når du har fjernet ryghynderne. Du har derudover mulighed for at vælge mellem mange forskellige stoftyper og farver, så du kan finde det, der passer bedst ind i din indretning. 

Med Hestbæks sovesofa model 145 får du en flot sofa, der giver et stilrent og elegant udtryk i hverdagen, og en seng, der er komfortabel. Leder du efter en model med et mere moderne udtryk, kan vi anbefale, at du kigger på deres model 33

Hos Delfin Sengecenter kan du få hjælp til at finde den rette sovesofa 

Det er ikke altid lige nemt at finde den helt rigtige sovesofa til gæsteværelset, stuen eller børneværelset, da der er mange funktioner og behov, som skal tages i betragtning. Hvis du stadig, efter at have læst dette blogindlæg, synes det er svært at skulle vælge din nye sovesofa, skal du ikke tøve med at kontakte os. 

Vi har mange års erfaring inden for alle typer senge og madrasser, så vi kan helt sikkert hjælpe dig godt på vej. Du kan ringe til os på tlf. +45 56 14 55 33, sende os en mail til [email protected] eller udfylde vores kontaktformular, hvis du har nogle former for spørgsmål til vores mange sovesofaer eller andre senge. Vi bestræber os altid på at vende hurtigst muligt tilbage.

Har du behov for at prøve et par sovesofaer, inden du investerer i en, så er du mere end velkommen til at besøge en af vores butikker i Solrød, Østerbro eller Amager. Vi ser frem til dit besøg.